Kunsttryk - Giclée print

 

Giclée kommer af det franske ord for dyse, la cicleur og af verbet gicler, at sprøjte og det er brugt første gang af franskmanden Jack Duganne i 1991 i USA, hos Nash Editions Fine Art Print Makers i Californien, hvor Duganne manglede et udtryk for de nye kunstnere, der tegnede og malede på computere og printede det som kvalitets inkjet print.

 

I dag er Giclée, der udtales "zhee-clay", udtrykket for et digitalt print enten af et digitaliseret billede eller et billede skabt direkte på computeren. Det refererer normalt til et nummereret print eller et unika print, printet på papir såsom FABRIANO eller ahnemühle af arkivkvalitet såsom  med fuldpigmenteret blæk der er uv-stabilt.

Limited-edition et fast antal kunsttryk produceret under den forståelse, at der ikke senere vil blive produceret yderligere kunsttryk (kopier). Limited-editions er normalt underskrevet af kunstneren i blyant og nummereret som f.eks 33/100 for at vise det unikke antal af oplaget og den samlede oplags-størrelse.

Open edition - kan produceres i ubegrænset antal

GRA2003

Print af linoliums-/trætryk af Morten Christoffersen

Morten finder bla. sin inspiration fra sine rejser rundt i verden. Han motiver strækker sig fra Afrika og Sydamerika,  mennesker, fugle, fisk og organiske materialer.

Morten Christoffersen

Sjove og simple print til detaljerede organiske materialer fra både Linoliums- og trætryk som passer godt ind i den moderne nordiske stil.

Alle prints er signerede prints af linoliums-/trætryk som han selv lhar lavet.

Originale linoliumstryk

Kunsttryk fra den danske kunstner Monika Petersen.

Originale linoleumstryk findes i både åben og nummererede serier.

Monika Petersen har studeret illustration på St Martins collage of Art and Design UK. Efterfølgende har hun i flere år arbejdet i London, hvorefter hun vendte hjem til København hvorfra hun nu arbejder. Hendes værker har været udstillet i mange forskellige magasiner såsom Elle, Cover og Rum og samarbejdet med BIC.

Sælges færdigindrammet i håndbyggede rammer fra eget værksted.

Se de fleste posters færdigindrammet i gallerikælder på adressen.